Jump to content
Sign in to follow this  
KARDILAKT

Totul despre Online si cum poti realiza propria ta afacere online

Recommended Posts

Salutare , numele meu este Stefan si doresc prin acest topic sa va prezint notiunile de baza pentru a va putea incepe o afacere online . 

Multi va intrebati ...  cum puteti invata sau realiza de unul singur un site,forum,magazin,blog  etc. ??  ; online fara ajutorul unui profesionist sau sa platiti pe cineva ca sa va invete acest lucru . Tin sa va anunt ca se poate dar este trebuie sa aveti vointa de a invata , nu degeaba este una dintre cele mai platite meserii la momentul acesta . 

Hai sa incepem , o sa ve enumar in ordine principalele studii si generalitati necesare . 

1. De ce am nevoie pentru un site online ? 

a). Bani : Care este bugetul minim pentru o investite a unui site online ?

200 lei/an - pentru care se achizitioneaza domeniul si gazduirea , astea fiind cele mai importante si necesare achizitii pentru realizarea site-ului.

( Tin sa precizez ca acest buget este strict pentru nevoiile personale ,site-uri simple ,fara trafic intens si capacitate de stocare mare.)

b). Domeniu : Ce este domeniul web ? La ce ajuta acesta ? :

Spoiler

 

Ca sa nu copiez tot wikipedia o sa va spun pe scurt ce inseamna si la ce foloseste iar pentru mai multe detalii aici aveti link  https://ro.wikipedia.org/wiki/Domeniu_Internet unde puteti sa va documentati mai mult in privinta acestuia .

Domeniul reprezinta numele companiei ,site-ului afacerii tale sau ceea ce doresti sa caute oamenii online . Prin domeniu te gaseste lumea , iti gaseste site-ul . 

Un exemplu simplu vil pot da prin intermediul comunitatii gamelive , gamelive.ro - acesta este domeniul , gamelive = domeniul ; .ro = extensia tld  , oke ,cred ca ati inteles ,dar poate va mai intrebati ce se intampla daca puneam .com sau .uk sau alt tip de extensie , nu era nici o problema , aici ii mai mult chestie de extetica , de marketing nu conteaza ce extensie ii pui .  Cand cauti pe google gamelive , iti da site-ul nostru, de ce? pentru ca asta ii domeniul asta face el . 

c). Gazduire Web : Ce este o gazduire si cu ce ne ajuta ea ? : 

Spoiler

 

Cum sa va spun ca sa intelegeti cat mai repede ? . O gazduire puteti sa stiti ca este defapt un server , un pc deschis non-stop unde va tine toate datele ,imaginile ,textele ,video-urile etc. online .  

Info: Acuma ca v-am explica de ce aveti nevoie poate va intrebati daca free(gratis) nu se poate realiza , ba da se poate , dar asa sa va ganditi ca odata free , nu ii al tau , nu poti face tot ce vrei cu el si niciodata nu vei avea garantia ca site-ul va functiona la momentul cand vrei sa il acceseze cineva , pentru ca nu vei avea pe cine sa iei la raspundere in cazul unor probleme , prin plata , ai o factura , un contrat prin care ti sau oferit niste servicii prin care ei (firmele de hosting si domenii web) iti vor garanta prezenta online 24/24 ore . 

Bine bine , vreti sa le cumparati , dar de unde ? pai simplu ! Mergeti pe google si scrieti inregistrare domeniu sau gazduire web , unde sa o va afiseze o multime de firme de hosting prin care puteti achizitiona domeniul si gazduirea . Normal ca trebuie sa va inregistrati la ei pe site si ca trebuie sa dati mici date personale cum ar fi cnp ul ,numele si de unde sunteti si altele gen cum va dati comenzi de pe emag pentru un a va cumpara un produs si sa vil aduca acasa doar ca aici sunt date stric a domeniului si gazduirii care nu vi le poate vedea nimeni . 

Info: O alta intrebare mult intalnita este : cine poate cumpara aceste lucruri , va spun ca indiferent ca esti sub 18 ani sau ca esti o persoana juridica sau fizica poti sa iti cumperi aceste servicii fara nici o problema , atata timp cat aveti un buletin .

2. Cum realizez ,creez sau administrez site-ul ?

Pai cum ati vazut la punctul 1 , dupa ce ati cumparat domeniul si gazduirea puteti sa stiti ca deja apareti online . Acuma sa va spun cateva lucuri generale ce sunt necesare pentru conexiunea intre domeniu si gazduire . Odata cumparate acestea nu inseamna ca incepeti sa incarcati pe gazduire un video gata o sa si apara pe site-ul vostru , pana acolo mai sunt multi pasi ce trebuie parcusi . Odata cumparate aceste trebuie sa verifici daca nameserverele sunt puse corect la gazduire(server) . Ce este nameserver ? Domeniul are niste functii unde ii areti incotro trebuie sa afiseze , adica unde trebuie sa fie site-ul respectiv gazduirea . Deobicei cand cumperi un domeniu te intreaba doresti si gazduire si zici ca da si automat ei iti adauga nameserverele catre gazduirea ta . In caz contrat trebuie sa il puneti voi va las video in spoiler cum se face . 

Spoiler

 

Daca va intrebati ce ii ala CPanel : CPanel (prescurtat de la Control Panel) este un utilitar de administrare, configurare şi automatizare pentru serviciile de Găzduire Web.

Acesta conţine utilitare pentru managementul întregului set de servicii disponibile pachetului dumneavoastră de găzduire, pornind de la servicii de e-mail (crearea conturilor de mail, vizulizarea căsuţelor de mail, creare şi administrare liste de e-mail), administrare de domenii, statistici, administrare baze de date, manager de fişiere, conturi FTP etc.

 

Bun sau trecut de toate aceste etape acuma tot ce trebuie sa stiti ii ca baza ce se creaza in site-ul vostru incepe din CPanel .

In website este simplu spus o colectie de fisiere text, imagini si alte obiecte intercorelate intre ele pe care browserul le afiseaza conform instructiunilor. Fisierele cu instructiuni au extensii specifice cum ar fi .htm, .html, .php etc, sunt scrise in limbaje special gandite pentru web, si sunt interpretate fie de browser, fie de server. Cel mai simplu pentru realizarea chiar si a unei pagini temporare cu "Website temporar in lucru!" si o poza (altfel va apare pagina de test a serverului web) este sa apelati la aplicatii gen Libre Office, sau BlueGriffon unde lucrati intuitiv, intr-un mod de editare document, iar la export alegeti evident .html sau alta extensie pentru web.


In locatia unde ati salvat website-ul, veti gasi o colectie de fisiere si imagini care trebuiesc urcate pe server in directorul public_html pentru a fi accesate prin server de catre vizitatorii pe domeniului dvs. Varianta doi este sa folositi File Manager-ul din CPanel care este de asemenea si un editor WYSIWYG. In momentul in care creati un fisier nou si ii dati extensia ca .html acesta deja cupleaza in modul de editare intuitiva, cu formatari si tot ce mai aveti nevoie, insa in spate genereaza codul aferent. De aceasta data insa fisierul va fi creat direct pe server si la fel trebuie sa aveti grija ca acesta sa fie salvat in directorul public_html.

Cele de mai sus sunt insa valabile doar pentru pagini simple ca in exemplul dat, pentru o "Pagina in lucru". Din pacate dezvoltarea unui website mai complex presupune un melanj de skill-uri care pe langa partea de minima programare in limbaje orientate web, trebuie sa includa cunoasterea instrumentelor de automatizare a lucrului, cunostinte de design grafic, cate ceva despre server-e si protocoale, SEO etc. Deci poate fi greu pentru un neinitiat sa porneasca cu inceputul daca proiectul este unul stufos.

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cele scrise mai sus sunt baza pentru inceput ce trebuie sa stiti ca aveti nevoie . Acuma ca stiti de ce aveti nevoie trebuie sa va explic cum se realizeaza site-ul ca si manopera(lucru) . 

Pentru a duce in continuare studiile trebuie sa stiti ca orice site este scris intr-un limbaj , sau chiar mai multe cum ar fi html ,php ,css ,js ,htm etc. cu acestea se realizeaza site-ul . 

O sa revin cu edit pentru continuare .

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

GameLive /:love ,creat din extorsiunea produsă de transformarea unei anumite Coalitii /angrydevil ,care a dus la împărțirea fragmentată. Gamelive e tărâmul online de împușcat /:smirk, adecvat spiritului de gamer /:v ,în proporții scăzute sau ridicate, depinde de fiecare în felul său cum osclizează, prezent într-un cadru și o formă, unică, neplagiată și originală din fiecare punct de vedere, rulând sub o formă de prezentare [pH] />:). Luând amploare, ca urmare GameLive /:arrowheart

Stats

100x31.gif Statistici T5

 

/clap Donatii realizate : /:v 

  • /:smirk Taha : 1000 €
  • CIP : 50€
  • REBOOK : 50€

Facebook

Parteneriate Gamelive

comunitate cs WwW.4en3rgY.FOruMZ.Ro WarGods"/ Devilz"/ Un-Glont.Ro Comunitatea Counter-Strike STEAM ON

NE REZERVAM DREPTUL DE A NE SELECTA PARTENERII IN TIMP DE 48 ORE.

CafeSuite - professional internet cafe management software

×