Baldur’s Gate 3: Unde să găsiți transportul dispărut în Risen Road (Primul Act)

Aflați soarta unei caravane în ambuscadă pe Risen Road în această scurtă căutare secundară pentru Baldur’s Gate 3.

Pe măsură ce jucătorii explorează regiunea de coastă în primul act din Baldur’s Gate 3 , ei pot da peste o rulotă în ambuscadă cu haite de hiene și gnoli, pe dealurile de lângă Risen Road. Acest lucru conduce părțile la o misiune secundară relativ scurtă care implică supraviețuitorii ambuscadă și încărcătura prețioasă pe care încercau să o livreze.

La fel ca majoritatea lucrurilor din Baldur’s Gate 3 , a ajuta supraviețuitorii și a le asigura încărcătura nu este atât de clar. Există o luptă mare de dus, alegeri de făcut și consecințe de luat în considerare. Pentru jucătorii care vor să greșească din partea prudenței, iată un ghid care explorează toate rezultatele posibile ale acestei misiuni secundare.

Note

Acest ghid acoperă articole importante, NPC-uri, dialoguri și evenimente care pot strica părți ale jocului.

Baldur’s Gate 3: Mising Shipment Quest

Pentru a începe această misiune secundară, treceți de Blighted Village și fie săriți peste podul de lângă hambar, fie traversați pârâul de mai jos. Jucătorii vor întâlni vagoane de marfă ruinate împreună cu niște hiene umflate în mijlocul drumului. Ignoră-le și furișează-te pe versantul dealului pentru a găsi o haită de gnoli care mănâncă sătenii. Scăpați de ei și urmați urmele de sânge și amprente de labe către o hoardă mai mare de gnoli și doi bărbați blocați într-o peșteră.

Gnolii de aici sunt cel puțin la nivelul 4, Flind the Warlord fiind la nivelul 5. Jucătorii își pot trece cu forța brută prin hoardă sau pot folosi parazitul Mind Flayer pentru a-l întoarce pe Warlord împotriva prietenilor ei. Alternativ, Flind și gnolii ei pot fi constrânși să-i încarce pe cei doi bărbați din peșteră – aceștia vor suferi pagube în timpul ceartă, înmoaie-i pentru propria petrecere a jucătorului. Lăsați o întoarcere să treacă fără a-l ucide pe Flind pentru a declanșa această scenă.

Rezultatul acestei bătălii este locul în care căutarea va începe să diverge.

Vizitând Ascunzătoarea Zhentarim

Dacă cei doi bărbați supraviețuiesc, bărbatul pe nume Rugan va invita jucătorii la taverna de la Waukeen’s Rest Inn, la vest de peșteră. La sosirea la han, jucătorii vor descoperi că acesta a fost atacat de Drow și Goblins. Alege fie să-i ajuți pe NPC-uri, fie să mergi direct în spatele complexului și să intri în pivnița subterană, unde așteaptă un însoțitor al caravanerilor.

Convinge-l pe bărbat sau folosește parola dată de supraviețuitorii din peșteră, iar el va spune grupului să intre în trapa din apropiere. Aceasta duce la o zonă de subsol cu ​​o intrare secretă care duce la Ascunzătoarea Zhentarim. Odată ajuns acolo, Rugan va invita petrecerea înăuntru, dezactivând efectiv capcanele care duc la sanctul interior și prevenind ostilitățile.

Vorbește cu Zarys și spune-i adevărul despre ceea ce sa întâmplat. Ea le va oferi jucătorilor o grămadă de aur împreună cu Harold, o arbaletă magică rară, care are șansa de a provoca Bane inamicilor pe care îi lovește.

Jefuiați Expedierea

Dacă jucătorii îi masacră pe gnoli și pe caravanieri, ei vor putea jefui tot ce este în interiorul peșterii, inclusiv transportul sigilat pe care cei doi bărbați trebuiau să îl livreze.

Lacătul de pe acest cufăr are o clasă de dificultate (CD) de 20, așa că asigurați-vă că aveți pe cineva care este foarte priceput la alegerea încuietorilor . Dacă aceasta nu este o opțiune, jucătorii pot duce ei înșiși cufărul lui Zarys la Ascunzătoarea Zhentarim și pot revendica recompensele menționate mai sus.

În cazul în care jucătorii reușesc să deschidă cufărul, vor găsi niște aur și o curioasă Balon de Fier. Îndepărtarea opritorului din această ascunzătoare va genera un Beholder ostil, unul dintre cei mai emblematici monștri din Dungeons and Dragons . Acest lucru va împiedica, de asemenea, toate interacțiunile amicale viitoare cu Zhentarim, precum și cu clientul lor, despre care se zvonește că este un vrăjitor puternic în Poarta lui Baldur.

Baldur’s Gate 3 este disponibil acum pe PC, cu o versiune PS5 în curând.