World of Tanks – (Lumea tancurilor) privire din asamblu

Cateva lucruri care ar trebui sa le sti despre World of tanks

World of Tanks (rom. – Lumea tancurilor) este un joc video MMO (engleză: Massively multiplayer online), dezvoltat de compania bielorusă Wargaming.net, înfățișând în timp real mediul vehiculelor de luptă de la mijlocului secolului al XX-lea. Jocul e calificat de dezvoltatori drept un MMO-action, cu elemente de strategie și împușcături. Conceptul «World of Tanks» se bazează pe lupte cu tancuri pe echipe în regim jucător contra jucător.

Jocul e bazat pe principiul free-to-play și inițial autorii au declarat că jocul este complet liber în a fi folosit, însă ulterior ei au introdus în joc câștiguri, remunerări, valută internă – ”gold” și abonamente cu plată reală – ”cont premium” ce oferă mai multe posibilități și facilități în cadrul jocului.

În joc sunt prezente peste 300 de tipuri de tancuri produse și exploatate în URSS, SUA, Germania nazistă, Franța, Marea Britanie, China și Japonia, Cehoslovacia, Suedia, Italia și Polonia. Există și câteva vehicule elvețiene și ungurești, trecute în joc ca vehicule germane. Pe viitor sunt planuri pentru țări noi, probabil chiar și Ungaria și România.

Gameplay

Jucătorii World of Tanks pot alege din patru tipuri primare de lupte: random battles(luptă aleatorie), team-training battles(antrenament de echipă), tank-company battles(Campanii de tancuri), si clan battles(lupte de clanuri).

Pe lângă acestea sunt campionatele organizate de către ESL (Electronic Sports League) în care se poate juca individual sau în echipe de 3 și 7 jucători cu premii în moneda jocului, diverse obiecte (ex. componente de calculator) sau în bani(http://www.esl.eu/eu/wot/), precum și campionate organizate de către Wargaming.(http://worldoftanks.eu/uc/tournaments/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *